CHINCHILLA (chinchilla)

Estado: Stock available

REF: 1

CHINCHILLA
    (chinchilla)   

ESTADO DE LA ESPECIE
                                                                                           
                                                                                                                          
                                    
                                    

UICN:not included
                                    

CITES:not included
                                    

  
      KINGDOM: Animalia.                                                     PHYLUM: Chordata.
      CLASS: Mammalia.
      ORDER: Rodentia.
      FAMILY: Chinchillidae.
      GENUS: Chinchilla.
      DISTRIBUTION: Andes Mountains
      HABITAT:high mountains and dessrt like areas
      LENTH: 25 – 35 cm.
      TAIL LENTH: 15 – 20 cm.
      WEIGHT: 400 – 600 gr.
      MATURE SEXUALY: 5 months.
      GESTATION: unos 110 days.
      OFFSPRINGS: 2.
      LIFE: 10-25


   The chincilla is a domesticated animal all over the world as a mascot.

   Their diet consits of vegtables but sometimes eat small insects when thretened they bark and urinate on their oponent.