EMU (dromaius novaehollandiae)

Estado: Stock available

REF: 1

EMU
(dromaius novaehollandiae)


ESTADO DE LA ESPECIE
                                               
                                   

UICN:not at risk

CITES: not at risk
                                   

     
         KINGDOM: Animalia.
         PHYLUM: Chordata.
         CLASS: Aves.                                         
         ORDER: Struthioniformes.
         FAMILY: Casuariidae.  
         GENUS: Dromarius.
         DISTRIBUTION: Australia.
         HABITAT: FIELDS. 
         HEIGHT: 1’5 – 2 m.
         HEIGHT OF BACK: 1 – 1’3 m.
         WEIGHT: 30 – 60 kg.
         INCUBATION: 52 - 56 Days.   
         LAY: 10-20.
         LIFE: 10-20


     
   The second biggest bird.

   They live in herds of 5 but others join when looking for food.

   All the females lay dark green eggs but the male is in charge of incubating them and looking after them for their first six months.    

    They have 3 fingers on each paw.